Про це пише УНІАН.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України не очікує значних коливань курсу гривні в поточному році і називає достатніми інструменти Національного банку України, які можуть бути використані для згладжування можливих курсових сплесків. 

На думку першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва, січневий стрибок курсу став наслідком сезонних чинників: «Це традиційне явище для початку року: падає ділова активність, скорочується експорт агропродукції, яка є джерелом надходження іноземної валюти в Україну. Але Нацбанк згладжував надмірні коливання курсу гривні. І він має достатній обсяг міжнародних резервів, щоб і надалі згладжувати волатильність курсу нацвалюти».  

Урядовий прогноз на 2017 рік базується на тому, що зростання економіки складе не менше 3% при дефіциті бюджету також 3%, інфляції 8,1% і середньорічний курс гривні 27,2 грн за долар. 

Хоча, експертний прогноз виглядає песимістичніше. Адже, на думку фінансистів, середньорічний курс гривні складе 28 грн за долар. У січні Національний банк продав банкам $235,8 млн, Купив - $157,8 млн. Міжнародні резерви України в січні скоротилися на 0,6% - до $15,445 млрд. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ