За словами Лавренюка, він очолить цю комісію, до її складу увійдуть представники різних відомств, зокрема, МВС, Нацполіції, МОЗ, «Укравтодору» та представники місцевих органів влади.  

«У нас є місяць, щоб детально розібратися в причині цієї жахливої аварії, у котрій загинуло 8 людей і 26 травмовано, 4 у важкому стані, та зробити відповідні, а можливо і кардинальні висновки», - написав заступник міністра.

Лавренюк додав, що доручено опрацювати питання щодо відміни жовтого сигналу світлофора, та у разі необхідності, винести  його на засідання Уряду. 

«Це дуже правильна ініціатива, тому що, проаналізувавши останні резонансні ДТП, всі вони пов`язані з проїздом на жовтий сигнал світлофору. Деякі водії не хочуть розуміти і трактують це так, що одному ще можна, або іншому вже можна, а потім гинуть люди!!! Багато країн у світі відмовляються від жовтого сигналу світлофора, має бути лише червоний і зелений і найжорстокіша відповідальність за порушення проїзду на забороняючий сигнал!», - написав Лавренюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ