Іну Роджерс та її чоловіка Джонатана Аллена поліція заарештувала у березні, пише ВВС Україна.

Прокуратура рекомендувала суду підвищити для Іни Роджерс заставу на 495 тисяч доларів, оскільки вважає її небезпечною для дітей.

У матеріалах справи зазначається, що дітей «били кулаками, душили, кусали, розстрілювали зі зброї, такої як арбалети, травматичні пістолети, били палицями та битами, піддавали симуляції утопленням і поливали окропом».

Симуляція утоплення (waterboarding) – давній вид тортур, коли зв'язаній людині ллють воду на обличчя таким чином, щоб вона потрапляла в дихальні шляхи. Через брак кисню людині здається, що вона тоне. Такі катування можуть призвести до пошкоджень легенів і навіть головного мозку.

Як повідомляє кореспондент ВВС в Лос-Анджелесі Джеймс Кук, поліцейські знайшли дітей у віці від 6 місяців до 12 років у двоповерховому будинку біля Сан-Франциско.

Вони сиділи разом на підлозі, тісно притулившись одне до одного. Всюди були фекалії та гнила їжа.

Пізніше в дітей виявили зламані кінцівки, рубці, проблеми з мовленням.

Прокуратура звинуватила батьків у садистських тортурах – мати проходить по 9 пунктах звинувачень, батько – по 7. Мати звинувачують в тому, що вона залякала дітей, аби вони не скаржилися не тільки на подряпини, але й зламані руки.

Заарештовані заперечують звинувачення і стверджують, що навчали дітей вдома.

Пан Аллен у розмові з журналістами змалював себе як мирну людину.

«Я люблю своїх дітей усім серцем, – сказав він. – Ніхто не ідеальний, але я не тварина, я не кат, і я не чудовисько».

Його дружина зазначила, що до її чоловіка люди погано ставляться просто через наявність татуювань.

Раніше, у січні цього року в Каліфорнії вже виявили родину з 13 дітьми, деякі з яких були заковані та недоїдали. Їхніх батьків звинуватили у застосуванні тортур. 

ІА "Вголос": НОВИНИ