Про це повідомляє Newsweek, - передає Еспресо.

Як стверджує видання, перша церква описує наркотик на своєму сайті як «невід'ємну частину духовної подорожі». Друга випустила рекламу з Ісусом, що курить марихуану.

Влада каліфорнійського міста Сан-Хосе зажадала від двох місцевих церков - Coachella Valley і Oklevueha Native American - припинити поширення марихуани. Наразі в місті є 16 пунктів, де можна легально її отримати, і це не церкви.

«Ми не забороняємо людям палити марихуану з релігійних міркувань, але її не можна продавати і поширювати, як це роблять церкви. Вони можуть називати це релігійним інститутом, але це - пункт видачі марихуани. У нас є суворі закони, і церкви їм не відповідають», - каже Рік Дойль, прокурор Сан-Хосе.

Поліція стверджує, що Coachella Valley пропонує прихожанам, які досягли 18 років, стати членом церкви за $10 і купувати там продукти з марихуани. Таким чином там намагаються захистити громадян від вживання алкоголю і м'яса. Церкви стверджують, що уряд втручається в релігію.

«Ми використовуємо марихуану як медикамент. Ми читаємо короткі молитви перед курінням, або просто усвідомлюємо, що спалюємо щось священне і ставимося до цього з повагою», - коментують у церкві.

ІА "Вголос": НОВИНИ