Про це пише Reuters, – передає Українська правда.

Вищі чиновники з 20 країн збираються 16 січня у Ванкувері для зустрічі, покликаної посилити дипломатичний і фінансовий тиск на Пхеньян з метою змусити його відмовитися від своєї ядерної програми.

«Важливо поговорити про те, як ми можемо забезпечити рівномірне застосування цих санкцій всюди, а не тільки найбільшими або розвиненими країнами», – сказало агентству джерело в уряді Канади на умовах анонімності.

Чиновники США повідомили, що на нараді обговорять, як підвищити охорону на морі навколо Північної Кореї, щоб перехоплювати кораблі, які намагаються ігнорувати санкції.

Ерік Уолш, посол Канади в Південній Кореї, зазначив, що нерівномірне виконання санкцій означає, що «є багато дірок».

Як писав «Вголос», Китай, який є ключовим гравцем при досягненні будь-якого довгострокового вирішення «проблеми КНДР», не поїде на зустріч 20-ти країн.

Як відомо, Рада Безпеки ООН 22 грудня одноголосно прийняла рішення посилити санкції проти Північної Кореї через безперервні ракетні і ядерні випробування в цій країні.

З 1 січня дозволено поставляти в КНДР вже не 2 млн, а лише 500 тисяч барелів палива на рік.

Заборонено ввезення в Північну Корею продовольчої і сільськогосподарської продукції, машин, електричних приладів, землі, каменю і дерева.

Забороняються також поставки Пхеньяну промислового обладнання, транспортних засобів, заліза, сталі та інших металів.

КНДР відкидає нові санкції Радбезу ООН.

Нещодавно ЗМІ Південної Кореї оприлюднили інформацію про те, що супутники виявили китайські кораблі, які передають нафту суднам Північної Кореї.

Після цього президент США Дональд Трамп заявив, що він «дуже розчарований» тим, що Китай постачає нафту Північній Кореї.

У Пекіні заперечують поставки нафти і нафтопродуктів КНДР всупереч санкціям Ради безпеки ООН.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ