Про це пише РБК, з посиланням на каталонську медичну службу в Twitter.

«Дані на 00:00 (01:00 за Києвом, - ред.): Служба медичної допомоги надала в цілому допомогу 98 разів, в основному – забої», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають медики, 90 осіб постраждали в Барселоні, всі другорядного характеру (з них 22 - співробітники правоохоронних органів), 7 - в Льєйді і 1 - Таррагоні.

Як повідомляють іспанські ЗМІ, в результаті зіткнень затримано щонайменше трьох осіб.

Найчисленніші акції пройшли біля будівлі представництва уряду Іспанії в Каталонії, консульства Німеччини в Барселоні, а також перед будівлями представництв уряду Іспанії в Таррагоні, Льєйді та Жироні.

У Барселоні протестувальники закидали правоохоронців димов6ими шашками, пляшками і банками і вигукували «зрадники». У відповідь поліція застосувала гумові кийки.

Мітингувальники також перекрили кілька автомобільних трас в Каталонії.

Іспанія продовжує садити каталонську верхівку, причетну до спроби оголосити про незалежність Каталонії. Без права застави в тюрму вирушили ще п'ять політиків. 

Як повідомлялося, Пучдемон був затриманий 25 березня німецькою поліцією на автобані у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн після перетину кордону з Данією. 

В даний час генпрокуратура Шлезвіг-Гольштейну перевіряє, як довго Пучдемон буде залишатися під вартою. За словами заступника генпрокурора землі Ральфа Деппера (Ralph Döpper), є деяка ймовірність, що вже 26 березня стане відомо, чи відправить Вищий земельний суд Пучдемона під екстрадиційний арешт. Суд повинен буде вирішити, чи правомірна видача каталонського політика іспанським властям.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ