Про це повідомляє Nur.kz.

За даними видання, власниця зоопарку неодноразово попереджала орендодавця про жалюгідний стан труб для опалення, але жодних кроків з усунення проблеми він не зробив.

«Ми в цьому будинку всього місяць. Тричі були прориви, але всі вони траплялися вдень. Сантехніки, які приходили, ставили латки і говорили, що труби непридатні для опалення», – повідомила керівник зоологічного парку Ольга Горбікова.

Вона також зазначила, що вже звернулася за юридичними послугами до своїх адвокатів, оскільки масова загибель тварин кримінально карна.

«Власник приміщення приїхав, сказав: «Ну, шкода» і просто поїхав. Усі тварини для мене були, як маленькі діти – я панькалася з ними, доглядала, вкладала в них душу», – зазначила Горбікова.

Згідно з інформацією ЗМІ, серед загиблих тварин – два єнота-полоскуна, тигровий пітон-альбінос, звичайний удав, леопардовий гекон, зелена ігуана, три червоновухі черепахи, мадагаскарські таргани, лісові африканські равлики, шиншила та інші представники фауни – усього понад 50 особин.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ