Про це заявив у понеділок, 18 січня, представник прокуратури міста Ульріх Бремер, повідомляє «Німецька хвиля». 

26-річного алжирця підозрюють у сексуальних домаганнях та крадіжці мобільного телефону. За словами Бремера, це - перший випадок, коли взято під варту чоловіка, якого підозрюють у скоєні сексуального злочину. Досі правоохоронці затримували підозрюваних, яким висували інші звинувачення. Зокрема, йшлося про крадіжки та інші правопорушення.

Алжирець поки що не висловився щодо висунутих йому звинувачень, зазначив Бремер. Його затримали разом з іншим чоловіком, якого підозрюють у крадіжці мобільного телефону. Обоє проживали в притулку для біженців у місті Керпені, що розташоване неподалік від Кельна.

За минулі вихідні поліція затримала ще одного алжирця, якого підозрюють у причетності до злочинів у Кельні. Під час перевірки у нього виявили вкрадений мобільний телефон. Загалом прокуратура веде розслідування щодо 21 підозрюваного. Під вартою - разом з трьома затриманими на вихідних - перебувають восьмеро чоловіків.

Нагадаємо, що в ніч на 1 січня в центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків, чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє «арабське чи північноафриканське» походження оточили, напали та пограбували жінок. Станом на 12 січня німецька поліція отримала вже понад 650 заяв про напади. 

Інформація про напади на жінок, пограбування та безлади, подібні до тих, що сталися в ніч на 1 січня в Кельні, надходять зі Швейцарії, Австрії та Фінляндії.

Раніше повідомляли, що 18 з 31 підозрюваного, пов'язаних зі злочинами, скоєними в Кельні на Новий рік, є шукачами притулку.

ІА "Вголос": НОВИНИ