Про це в п'ятницю, 22 червня, повідомляє ТСН.

Натрапив на знахідку екскаватор, який копав землю і вдарив по міні. Дивом вона не вибухнула. На місці працюють слідчі і пошукові системи. Піротехніки дістають із землі міни, ручні гранати і людські останки.
Обережно з-під шару землі рятувальники відкопують кістки, шматки одягу і взуття. Скільки тіл у цій братській могилі, рятувальники ще не знають. Припускають, що це загиблі німецькі солдати.

«Ви можете бачити залишки кісток і військового одягу часів Другої світової війни. Думаю, німецькі, судячи з форми. За залишками ми бачимо чоботи є, ремені», – говорить рятувальник.

На цьому місці напередодні селяни вирішили вирити котлован під овочесховище. Екскаваторник Сергій Гавриш почув, як ківш вдарив по металу, і зупинив роботи.

Поруч з людськими тілами в цій ямі була захована і вибухівка. За кілька годин на поверхню витягли близько півсотні небезпечних предметів.

«Гранати РГД-33 в кількості 26 штук, мінометні міни 82 мм – 5 одиниць і артилерійські снаряди калібром 76 мм – 7 одиниць», – кажуть рятувальники.

На місце розкопок приїхала і слідчо-оперативна група поліції. Експерт каже, останкам щонайменше 70 років. Незважаючи на це, людські останки обіцяють забрати.

Якщо підтвердиться, що це тіла німецьких солдатів, їх поховають в цьому ж селі. У Карлівці розташоване одне з найбільших в Україні німецьких кладовищ, де після війни перепоховали близько 17 тисяч німецьких військових.

ІА "Вголос": НОВИНИ