Про це розповів заступник голови КМДА Дмитро Давтян, йдеться на сайті КМДА.

«Замовником робіт «Реконструкція транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва» було визначене Комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва». Підприємство провело процедуру тендеру на виконання зазначених робіт згідно із вимогами чинного законодавства у сфері закупівель», – сказав Дмитро Давтян.

За його словами, про початок процедури закупівлі оголосили в «багатьох засобах масової інформації, тому процедура торгів була максимально публічною».

«Загалом свої тендерні пропозиції подали чотири учасники. За результатами засідання тендерного комітету КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» пропозиції двох учасників відхилено через порушення вимог законодавства у сфері закупівель», - зазначив Давтян.

За його словами, обидва учасники, пропозиції яких були відхилені, зверталися зі скаргами до Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Проте за результатами розгляду скарг їм відмовили у задоволенні.

Крім того, у КМДА запевняють, що правомірність відхилення цих пропозицій окремо підтвердили у висновках фахівців Державної аудиторської служби України.

«Зазначу, що, на жаль, багато спекуляцій щодо питання реконструкції Шулявського мосту. І спрямовані вони переважно на те, щоб затягнути початок робіт. Усі ж дії міської влади, наголошую, здійснюються у законодавчому полі», – сказав Давтян.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ