Про це повідомляє CNBC з посиланням на офіційну газету КНДР Rodong Sinmun, – пише Європейська правда.

Газета стверджує, що добровольці почали подавати заяви на вступ чи повторний вступ до армії після того як в понеділок центральне інформаційне агентство КНДР оприлюднило заяву із засудженням нових санкцій ООН.

У середу у Пхеньяні відбулася масова акція протесту проти санкцій і на підтримку уряду Північної Кореї.

КНДР і раніше мобілізувала натовп у часи зростання напруженості.

Раніше пролунали погрози КНДР завдати удару по американських базах на острові Гуам. Це чергове загострення відносин між США і КНДР, які постійно погіршуються з часу обрання Дональда Трампа президентом США. 

14 і 21 травня Корея здійснила запуск ракет. Після цього Трамп закликав до більш жорстоких санкцій проти КНДР. 29 травня відбувся новий запуск північнокорейської ракети з прибережного міста Вонсан, в якому розташована військово-морська база.

Внаслідок цього, 2 червня Рада Безпеки ООН розширила адресні санкції проти Північної Кореї. Однак 8 червня з міста Вонсан знову запустили кілька ракет класу «земля-судно». Снаряди пролетіли близько 200 кілометрів. 

4 липня КНДР заявила про успішне випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети, яка може завдати удару в будь-якій точці світу. Ракета Hwasong-14 досягла висоти 2802 км і летіла до мети 39 хвилин, після чого впала в Японському морі.

У середу, 9 серпня, в Пхеньяні заявили, що Збройні сили Північної Кореї оголосили, що вони розглядають можливість нанесення ракетних ударів в районі острова Гуам, де знаходиться військова база США. 

Згодом у Міноборони США заявили про те, що план превентивного удару по північнокорейських пускових установках вже підготовлений і буде виконаний у разі наказу президента США Дональда Трампа. 

ІА "Вголос": НОВИНИ