Про це у Facebook повідомляє Посольство України у США.

«Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив власний проект «Закону про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2019 рік», де кошти, які пропонується виділити для безпекової допомоги Україні, у тому числі летальної зброї оборонного характеру, визначені в обсязі 250 млн дол. Дана сума на 50 млн дол. перевищує асигнування для відповідних програм підтримки України, затверджені у Консолідованому законі про бюджетні асигнування на 2018 рік», – сказано у повідомленні.

У представленому у зазначеному комітеті проекті «Закону щодо асигнувань Державного департаменту, зарубіжних операцій та суміжних програм на 2019 фінансовий рік» кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів та причетних агентств визначено у сумі 441 млн дол., що на понад 20 млн дол. перевищує відповідні асигнування 2018 року.

«Таким чином, сукупний обсяг коштів, які можуть бути виділені для підтримки України у 2019 бюджетному році, становить 691 млн дол. США, що на понад 70 млн дол. більше, ніж передбачено асигнуваннями поточного року», – зазначили у посольстві.

Для набуття чинності вищезгадані законопроекти мають бути схвалені повним складом Палати представників, підтримані Сенатом та підписані президентом США.

ІА "Вголос": НОВИНИ