Як інформує прес-служба Сумської обласної організації ВО «Свобода», активісти мають низку претензій до головного міліціонера Конотопа, адже той усіляко гальмує процес розслідування низки резонансних справ.

Учасники безстрокового пікету вимагають провести проти Павла Карабута службове розслідування та наполягають на публічному обговоренні кандидатури нового очільника управління МВС Конотопа. Адже активісти зазначають, що Павло Карабут свідомо гальмує процес розслідування низки резонансних справ міста, вочевидь, маючи певні домовленості з місцевим криміналітетом.

Головного міліціонера Конотопа активісти не застали на робочому місці, тому вислухати претензії людей прибув начальник управління кадрового забезпечення УМВС у Сумській області Андрій Івашин. Він пояснив, що його основна місія донести до керівництва УВМС у Сумській області ситуацію, яка склалася в Конотопі. Також Андрій Івашин заявив, що всі резонансні справи перебувають на особистому контролі начальника обласного УМВС Анатолія Річкаля, а щодо нинішнього керівника Конотопського міськвідділу міліції триває службове розслідування.

Зрештою, учасники пікету почали встановлювати біля будівлі конотопської міліції наметове містечко. Активісти зазначають, що пікетуватимуть управління доти, доки не буде звільнено Павла Карабута.

«Нам набридло, що в нашому місті надалі править криміналітет разом із продажними правоохоронцями. Їм слід затямити, що люди змінились і тепер не дозволять чинити свавілля, розводити корупцію та почуватися безкарними панами. Цього не буде, адже нещодавно конотопці вже показали, як уміють боротися з продажними міліціонерами. І тепер ми знову стоятимемо до перемоги, доки не буде виконано наші вимоги!» – зазначив співорганізатор заходу, «свободівець» Сергій Демеха.

ІА "Вголос": НОВИНИ