[media=166164,166165,166166] 

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Сотні ковельчан зібрались на урочистості на бульварі Лесі Українки, де розташований монумент. Тут 19 серпня 1990 року у Ковелі вперше було піднято синьо-жовтий стяг, у 1997 році встановлено символічний камінь, на якому ковельчани закарбували напис, що саме тут постане пам’ятник «Борцям за волю України».

Автори ідеї – творчий колектив ПП «Кузня Росич» із селища Рокитне Київської області. Вони зазначають, що кожен елемент композиції символічний, є нагадуванням про події, що пробудили українців до боротьби і народили справжню українську націю.

Керівник проекту Юрій Виродов брав участь у подіях на майдані, він є волонтером. І в ці дні він повіз допомогу нашим бійцям на схід. Тож його серцю дуже близька тема боротьби за волю і незалежність. І він втілив її в монументі, що постав у Ковелі.

На монументі викарбувані слова:

«Вклоніться їм за те, що живетé.

Усім – хто впав за Волю, за Ідею!

І свічку покладіть, де стоїте́,

Щоб святість сяяла над нашою землею!» 

Головний посил монументу – закарбувати в пам’яті і свідомості українців подвиг побратимів, що горою стали  на захист свободи, гідності і справедливості, нагадувати новим поколінням, що наше майбутнє ми творимо власноруч кожного дня, кожної миті, і лише від нас залежить, яким воно буде.

ІА "Вголос": НОВИНИ