Про це інформує власкор «Вголосу».

Щоб з'ясувати причини підняття ціни, міська влада ініціювала зустріч підприємців з директором ринку Петром Сорокою та юристом Романом Горблюком.

Незгоду підприємців щодо підвищення плати за торгові площі було озвучено ще під час засідання позачергової 32-ї сесії міської ради 28 грудня 2017 року.

Заступник голови громадської організації «Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу «Підприємці Ковеля» Людмила Васковець під час зустрічі попросила у директора госпрозрахункового ринку обґрунтувати рішення щодо підвищення з 2018 року плати за оренду торгових місць майже на 50%. Раніше підприємці сплачували по 48 гривень за 1 м. кв. Керівництво ринку підняло ціну на 22 грн. Якщо порахувати загальну вартість за рік, враховуючи площу кожного торгового павільйону, виходить досить значна сума. За словами підприємців — це великий фінансовий тягар, який не кожен в змозі «потягнути». Та й якість надання послуг, за які вони сплачують, і які входять в орендну плату, бажає бути кращою.

Дирекція ринку не зуміла надати вичерпні пояснення підприємцям і показати фінансове обгрунтування рішення. Найвагомішим аргументом на підтримку підвищення оренди директор ринку Петро Сорока назвав зростання мінімальної заробітної плати, а також той факт, що за останні два роки підняли орендну плату лише на 2 гривні.

Розмова тривала понад півтори години. Присутні висловили свої претензії директору щодо неналежного водовідведення на території ринку, нерівних умов торгівлі щодо використання додаткового місця за винос товару за межі торгових павільйонів.

Не отримавши відповіді від директора ринку Петра Сороки, присутні звернулися до першого заступника міського голови Михайла Гетьмана з проханням посприяти у вирішенні ситуації та допомогти відстояти свої права. Було вирішено провести ще одну зустріч, на яку на вимогу підприємців має прибути перший заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут. Саме він, за словами керівництва ринку, може надати ту інформацію, яка цікавить присутніх.

Натомість директор ринку Петро Сорока зауважив, що додаткові угоди, у яких зазначено уже нову суму орендної плати, підприємці зобов'язані підписати, бо уже розпочався рік.  Однак ті вважають, що, підписавши документи, вони не матимуть жодних важелів впливу, тому укладати угоди не поспішають.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ