У зв'язку з трагедією в Кемерові у Кремлі оголосили, що в Росії немає ембарго на погані новини. Як передає УНІАН, про це журналістам сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Це цілковита дурість. Я не знаю, чому не показують. Ті, хто стежить за інформацією, коли пішли перші повідомлення, ніхто не міг припустити, що трагедія розгорнеться в такому масштабі. Я сам вчора дивився телевізійні новини, яких у неділю не так багато, і я бачив матеріали про це», – сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чому вчора федеральні канали не повідомляли про трагедію і чи правда, що в Росії діє «ембарго на погані новини».

«Що стосується якоїсь заборони на якісь погані новини – це повний абсурд», – додав він.

Він повідомив, що поки що не має інформації про оголошення всеросійської жалоби у зв'язку із загибеллю людей під час пожежі в торговому центрі в Кемерові.

«Я поки що не маю такої інформації, не можу відповісти на ваше запитання. Ви знаєте, що оголошено жалобу в Кемеровській області, триденну. Щодо федеральної – поки що не можу нічого сказати», – повідомив він.

«Якщо президентом буде прийнято таке рішення, ми вам повідомимо», – сказав він.

За його словами, Кремль не має інформації про причини пожежі в торговому центрі в Кемерові.

«Було б абсолютно помилково зараз говорити про якісь версії. Ви знаєте, що Слідчий комітет працює на місці трагедії. Власне, тільки Слідчий комітет може зараз висувати якісь версії події. І неправильно зараз забігати вперед і говорити про щось», – сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи має Кремль інформацією про відповідальних за трагедію в Кемерові.

Як писав «Вголос», пожежа в торгово-розважальному центрі в Кемерові почалася вдень 25 березня. За даними МНС, займання виникло на четвертому поверсі, де знаходяться кінотеатр та дитячі ігрові майданчики.

Кількість загиблих під час пожежі сягнула 64 людей.

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв заявив, що сім'ї людей, які загинули під час пожежі в Кемерово, отримають компенсацію один мільйон рублів (приблизно 480 тисяч гривень).

Український консул у Новосибірську перевіряє інформацію, чи громадяни України могли бути серед загиблих і постраждалих внаслідок пожежі в ТРЦ «Зимова вишня».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ