Про це пише «Интерфакс».

«Мені подобається ICQ (проект Mail.ru Group). Це повноцінний месенджер, абсолютно нічим не поступається Telegram з точки зору звичайного користувача», - сказав Герман Клименко.

За словами чиновника, у разі блокування Telegram на території РФ доступ до нього можуть втратити 80-90% користувачів рунету.

«Доступу не буде в 80-90% користувачів. Сильно залежить від того, як буде Telegram протидіяти», - додав він. Радник з розвитку інтернету також зазначив, що осмислене використання Telegram як месенджером користувачами, які залишаться після цього, буде мінімальне.

Своєю чергою, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав Telegram зручним і затребуваним у Кремлі.

«Telegram дуже зручний, ми дійсно використовуємо його, зокрема, для спілкування з журналістами. Буде дуже шкода, якщо не буде досягнуто консенсусу. Наскільки ми розуміємо, його поки не знайдено», - наголосив він.

Щоправда Пєсков запевнив, що «закон є закон, і, якщо він не буде дотриманий і буде вжито відповідні заходи, ми будемо шукати альтернативу, яка найкращим чином відповідатиме нашим потребам».

Нагадаємо, Роскомнагляд подав позов про блокування Telegram на території країни.

4 квітня закінчився термін дії ультиматуму, висунутого Роскомнаглядом до месенджеру Telegram. У відомстві пригрозили судом, якщо Telegram не передасть ФСБ ключі шифрування від листування користувачів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ