До заходу долучився командир батальйону «Карпатська Січ» Олег Куцин зі своїми бойовими побратимами-грузинами, заступник голови Кіровоградської обласної ради Ігор Степура, очільниця Криворізької міської «Свободи» Тетяна Соловйова, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, вояцтво Кропивниччини та громадські активісти.

Тягнибок привітав присутніх із Днем героїв та Зеленими святами і висловив побажання, щоби нинішнє покоління було останнім, яке бореться за Україну.

«Нація є живою і має майбутнє тоді, коли вона знає свою історію і знає своїх героїв. Різні нації боготворять тих, хто боровся за їхні ідеали. Упродовж століть чимало українських синів і дочок клали свої життя та демонстрували відданість Вітчизні. Багато націй світу створюють книжки, бестселери, знімають кінофільми про своїх героїв. Ми, українці, маємо стільки історій, стільки різних життєвих трагедій, що матеріалів для сценаріїв вистачило би на багато-багато поколінь вперед.

Я переконаний, що коли українці будуть розуміти свою історію, знатимуть своїх справжніх героїв і вшановуватимуть їхню пам'ять ‒ тільки тоді наша нація має серйозні перспективи на майбутнє. Сьогодні ми вшановуємо героїв минулого й сьогодення й просто не маємо права зганьбити їхньої честі. Ми зобов'язані продовжувати їхню боротьбу заради того, щоби їхні мрії були зреалізовані», ‒ наголосив очільник націоналістів.

Керівник «Свободи» Кропивниччини Андрій Міщенко в своєму виступі підкреслив, що саме ідеологія націоналізму спонукає людину до найбільшої любові до своєї землі:

«Саме ідеологія українського націоналізму дає розуміння, де завтра буде Українська держава. Ми для себе чітко розуміємо, що Україна як мінімум має стати сильним гравцем на світовій шахівниці та у майбутньому бути одним із геополітичних центрів. Але для цього маємо міцно стати ногами на своїй землі».

Завершився захід молитвою, яку провів священик УПЦ КП отець Іван.

ІА "Вголос": НОВИНИ