Про це повідомляє «Крымское информационное агентство».

За словами екс-прем'єр-міністра, зловмисники зв'язали і побили його, а також розкрили три сейфа, викравши велику суму грошей.

«Я ліг спати близько 1-ої години ночі, заснув. Приблизно близько 2-гої години ночі увірвалися кілька людей. Скільки саме їх було, я в темряві не бачив. Але троє тримали мене. Можливо, їх було більше. Мені зв'язали руки і ноги, один тримав пов'язані руки, другий - ноги, а третій бив по голові, по ногах. Потім на ганчірку налили якусь рідину, поклали на обличчя, мабуть, щоб я вирубився", - розповів Франчук.

Також він зазначив, що між собою грабіжники практично не розмовляли, єдину фразу, яку він почув, була «Нам теж треба відпочити і потрібні гроші».

Після того, як чоловік прийшов до тями, він як і раніше був зв'язаний по руках і ногах, а оскільки в будинку він на момент події перебував один, його крик ніхто не чув. Телефон грабіжники теж викинули. Тільки близько 9:00 ранку чоловіка виявив його водій, який прийшов на роботу.

За словами Франчука, грабіжники вирізали вікно, аби вдертися до будинку, і вивернули увесь вміст шаф. 

«З сейфів вкрали приблизно мільйон рублів (російських - ред.), $137 тис. і багато золота, яке належало померлій 5 років тому дружині», - зазначив він.

Довідка:

Анатолій Романович Франчук, 1935 року народження, - колишній прем'єр-міністр Криму в 1994-1996 і 1997-1998, народний депутат України в 1995-2006. Кандидат економічних наук, очолював наглядову раду АТ «Кримгаз».

Його син - Ігор Анатолійович Франчук, 1968 року народження - був першим чоловіком Олени Пінчук, доньки президента України 1995-2005 рр Леоніда Кучми.

ІА "Вголос": НОВИНИ