Про це повідомив  архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ Київського патріархату Климент, пише «Укрінформ».

«Російська сторона не приймає від мене позов тому, що немає у російському Мін’юсті такої релігійної організації. Як фізична особа я не можу оскаржити, оскільки приміщення є власністю управління єпархії», - повідомив Климент.

За його словами, «суд» присудив Кримській єпархії сплатити півмільйона рублів позивачеві - «міністерству майна і земельних відносин», а також звільнити приміщення  Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира і Ольги у центрі Сімферополя.

Така ж доля, вважає він, чекає решту майна Української православної церкви КП. Окрім приміщень у центрі Сімферополя, сьогодні Кримській єпархії ще належать 10 споруд і чотири земельні ділянки площею 3,5 га.

У перші місяці після анексії півострова в УПЦ КП відняли церкви у Севастополі і селі Перевальному Сімферопольського району. Крім того, закрилися парафії у Саках, Красноперекопську, Керчі, зазначив Климент.

За словами прес-секретаря Київської патріархії, архієпископа Євстратія (Зорі), сьогодні УПЦ КП в Криму залишається єдиним місцем, де українець може відчувати себе українцем.

«Українська церква київського патріархату - одне з небагатьох місць у Криму, де українець може себе відчувати українцем, розмовляти вільно українською мовою, не боятися цього, молитися за Україну, слухати молитву за Україну», - розповів архієпископ Евстратій.

За його словами, єдина причина, яка зупиняє окупаційну владу від того, аби остаточно знищити українську православну церкву у  Криму, - це страх громадської реакції.

4

ІА "Вголос": НОВИНИ