Про це поінформували в Нацполіції.

За словами першого заступника голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна, в травні-червні цього року в Кривому Розі відбулося 6 нападів на жінок. Двоє постраждалих загинули, інші ж зазнали фізичного насильства. Окрім цього, злочинець забирав їх особисті речі.

«Після збору та аналізу всієї інформації стало зрозуміло, що всі потерпілі жінки мають вік від 18 до 38 років. Всі злочини вчинено у схожий спосіб, окрім того жертви сподібні  між собою за зовнішніми ознаками. Також збігався час скоєння злочину – після 21-ї години. Все вказувало на серійність», – розповів В'ячеслав Аброськін.

На слідчий експеримент поліцейські привели підозрюваного в бронежилеті, касці, кайданках. По місцях скоєння злочинів він пересувався під суворим конвоєм. Цей худорлявий 35-річний чоловік упродовж двох місяців тримав у страху весь Кривий Ріг, а тепер детально розповідає, як саме нападав на жертв. Жінкам було від 18 до 38 років. Наймолодша – студентка Марія, її вже бездиханною знайшли вночі 26 травня у велелюдному парку в центрі напередодні святкування дня міста. На ранок містянам було не до свята – це була вже третя жертва маніяка, містом ширилась паніка.

«Для його пошуку і затримання була створена група з числа найбільш досвідчених працівників різних служб, а також Департаменту карного розшуку Нацполіціі. Затримати зловмисника вдалося завдяки проведеній спецоперації за участю жінки, яка виконувала роль «приманки», – каже Аброськін.

Чоловікові інкримінують ст.187 (розбій) та ст.115 (умисне вбивство) КК України, і йому загрожує довічне позбавлення волі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ