Волонтер Тетяна Руденька розповідає у Facebook, що зустріла літнього чоловіка у військовому госпіталі, куди прийшла провідати бійця.

«Сьогодні мені і хлопцям було не по собі. Маленька палата на двох, заходжу провідати бійця. На сусідньому ліжку сидить старенький дідусь, сидить повністю одягнений, сидить мовчки і дивиться в підлогу, спираючись на паличку. Вітаюся. Підводить очі... І я в шоці. Дідусь дуже побитий, хоча видно, що побої вже давні, але навіть вони виглядають страшно», - зазначає жінка.

Волонтерка дізналася, що чоловікові 89 років. Колись він був військовим, має не одну освіту.

«Пережив енцефаліт і чотири інсульти. Але не скаржиться. Тільки витираючи сльози тихо питає: «За що мене?! Я ж просто йшов з аптеки». Серед білого дня Віталія Семеновича побили у власному під'їзді, на вулиці Драйзера. Побили жорстоко. Він повертався з аптеки, зайшов у під'їзд і удар по потилиці. За словами дідуся: «Я напевно пробував відбиватися, тому що били по голові, поки я не втратив свідомість», - розповіла волонтер.

«А коли проводжали його, то дівчата-сестрички запропонували на візку підвезти. Відмовився навідріз, мовляв, що хоч і інвалід, але ходить на своїх і потрібно рухатися. Я дуже хочу, щоб ефект бумеранга спрацював, і та падла, яка ледь не вбила старого за пару копійок (його пограбували, витягли все до копійки) отримала своє! Якщо хтось бачив або знає - зателефонуйте в поліцію. Ну раптом!» - додала Тетяна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ