Тепер правопорушниці загрожує до шести років ув'язнення, інформує відділ комунікації поліції Києва.

Повідомляють, що до чергової частини Святошинського управління столичної поліції зателефонували мешканці будинку на вулиці Зодчих і повідомили, що їхню стареньку сусідку побили. Правоохоронцям, які приїхали на виклик, кияни розповіли: бабуся не виходить із помешкання і коли із нею сталася неприємність, жінка стукала у стіну, поки сусіди не відреагували і не зайшли до неї.

Слідчо-оперативна група опитала 80-річну потерпілу, місцевих мешканців і співробітника соціальної служби, яка навідується до пенсіонерки.

Заступник начальника слідчого відділу Святошинського управління поліції Юрій Татков розповів:

«З їх показів та після проведення першочергових слідчих дій поліцейські встановили: коли у пенсіонерки вдома перебувала соціальна працівниця, до неї зайшла одна із сусідок – 35-річна жінка, яка періодично вживає алкогольні напої. Державна помічниця пішла, а гостя почала вимагати у бабусі гроші. Жінка відмовила, за що отримала кілька ударів кулаком. Після побиття пенсіонерки зловмисниця забрала із гаманця всі гроші – менше 300 гривень – і пішла. На щастя, потерпіла отримала нетяжкі травми».

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, а відтак розпочали кримінальне провадження. Оперативники карного розшуку знайшли киянку і доставили її до управління поліції. Відібрані гроші вилучили та повернули потерпілій.

«Жінка раніше притягувалася до відповідальності за кримінальні правопорушення, але за ґрати не потрапляла, оскільки отримувала покарання у вигляді штрафу. Зараз суд обрав їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За вчинене зловмисниці загрожує від чотирьох до шести років позбавлення волі», – зазначив Юрій Татков.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ