Про це інформує відділ комунікації Головного управління Національної поліції України в місті Києві.

До Дніпровського управління поліції звернулося двоє старших чоловіків, в яких невідомі особи на вулиці шахрайським шляхом відібрали гроші.

«Один зі зловмисників ішов по вулиці за пенсіонером. Зловмисник підходив до старенького, кидав йому під ноги пачку грошей і відразу сам її піднімав. «Випадковий перехожий» починав цікавитися, чи це не кошти дідуся та пропонував розділити знахідку порівну. У цей час підходив його спільник, нібито власник грошей. Аферист перераховував кошти, виявляв недостачу та починав звинувачувати чоловіків у крадіжці. Щоб підтвердити свою невинуватість, обурений потерпілий діставав щойно отриману пенсію і навіть дозволяв шахраєві перерахувати гроші.

Заради цього моменту зловмисники й розігрували весь спектакль. Молодик непомітно загинав купюри та більшу їхню частину залишав у долоні, решту повертав потерпілому. Зникали з місця події лиходії в таксі, за кермом якого був третій співучасник», – ідеться в повідомленні.

Оперативники затримали зловмисників під час скоєння чергового злочину. У присутності понятих у зловмисників вилучили гроші потерпілого та пачку сувенірних купюр.

Затриманим загрожує до трьох років в’язниці. Слідчі дії тривають. У правоохоронців є вагомі підстави вважати, що потерпілих значно більше. 

ІА "Вголос": НОВИНИ