На мітинг до пам’ятника прийшли представники «Опоблоку» та руху «Сили добра», - йдеться у повідомленнях націоналістів у мережі.

На опублікованих відео видно, що група осіб проводила мітинг біля пам’ятника. До них підійшли представники «С14» і «ПС». Вони вигукували гасла «Слава Україні», «Комуняку – на гілляку», «Україна понад усе», «Слава нації – смерть ворогам». Кілька хлопців облили пам’ятник червоною фарбою, наліпили на постамент напис «Слава воїнам УПА за ліквідацію червоного ката», і розгорнули банер «На кожного ката чекає розплата».

До пам’ятника Ватутіну хотів покласти квіти екс-регіонал Юрій Бойко але цього йому не дозволили зробити націоналісти. Сталася сутичка.

Речниця поліції Києва Оксана Блищик в коментарі УП зазначила, що за результатом акції одного з її активних учасників доставили до Печерського управляння поліції, одна людина постраждала.

 

«Одна ветеранська організація мала покладати квіти біля пам’ятника, їм завадила група з близько 30 молодиків. Сталася штовханина. Швидко прибули поліцейські, що чергують біля ВР. Молодики застосували газові балончики. У результаті цього одна жінка отримала опіки очей та обличчя. Одного активного учасника доставили до Печерського РУ», - сказала Блищик.

Вона також додала, що після акції група молодиків перемістилася під стіни Печерського управління поліції, де дає пояснення їхній соратник.

Відомості зареєстровані у журналі Єдиного обліку повідомлень. Станом на 13:30 учасника акції відпустили з управління поліції.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ