Про це глава ВО «Свобода» пише у Facebook:

«З Бандерою до Європи не вступите!» - так заявив українцям польський міністр закордонних справ Ващиковський в інтерв’ю виданню wSieci 3 липня. Цитата, яку польські журналісти винесли у заголовок статті як ключову, вельми яскраво ілюструє нікчемну зовнішню політику української верхівки.

Компліментарність, пасивність і схильність до самоприниження на користь будь-яких західних партнерів - ось основні риси теперішньої дипломатії.

Хто є Бандера для українців - зрозуміло. Це наш Герой, наша гордість, наша історія. Але ким є Бандера для тих, хто нині представляє державу Україна на міжнародній арені? Заява польського міністра це гарно демонструє.

Де реакція офіційної України на заяву Ващиковського? Минуло більше доби з часу її публікації, а МЗС України - ні пари з вуст.

Очільник польського зовнішньополітичного відомства втрутився у внутрішні справи України, даючи оцінки нашій історії та принижуючи національні цінності - і Україна змовчить? Вклониться і стерпить?

Прикрий факт: заяви президента України та його оточення «на експорт» та для внутрішнього споживача разюче відрізняються. У Києві всі вони нібито націоналісти-бандерівці, патріоти у дорогих вишиванках, а у Європі — белькочуть лише те, що має сподобатися іноземцям.

У бажанні бути хорошим для європейського сусіда, Порошенко вже поставив себе на один щабель з комуняками та ригами, які чотири роки тому написали до Сейму Польщі листа з вибаченнями за «валинскую рєзню» — у відповідь на резолюцію Сенату Польщі (від 20.06.2013), де Волинську трагедію назвали «етнічною чисткою з ознаками геноциду».

Політики, які прийшли до влади на бандерівських патріотичних гаслах після Революції Гідності, на міжнародній арені продовжують реалізовувати ригівську українофобську стратегію. А перед українцями співають солов’єм про патріотизм та героїчне минуле народу.

Але така «дипломатія» довго тривати не може. Давайте, хлопці, або труси вдягніть, або хрестик зніміть! Бо українці вже ситі вашим брехливим піаром та цинічними ігрищами на національних почуттях - довго не терпітимуть!»

 

Як уже писав Вголос, в інтерв'ю одному із польських видань глава МЗС РП Вітольд Ващиковський вкотре заявив, що Україну зі Степаном Бандерою до Євросоюзу не пустять.

У відповідь на це письменниця Лариса Ніцой заявила, що українській владі давно пора припинити втиратися від плювків з боку західного сусіда.

ІА "Вголос": НОВИНИ