Із 11-ї до 14-ї години дня у Патріаршому соборі тривала літургія, інформує ТСН. Варто наголосити, що саме Любомир закладав перший камінь на початку будівництва цього храму.

Опісля священослужителі пронесли труну з тілом Кардинала до усипальниці київського собору, де блаженніший знайшов останній відпочинок. Труну запаяли під вівтарем собору. Наприкінці священослужителі прочитали «Отче наш».

Як уже писав Вголос, Кардинал Любомир Гузар помер 31 травня у Києві. 26 лютого колишньому главі Української греко-католицької церкви виповнилося 84 роки. 

Він був єпископом Української греко-католицької церкви, кардинал Католицької церкви; від 28 січня 2001 року Верховний архиєпископ Львівський, від 25 серпня 2005 року по 10 лютого 2011 року Верховний архиєпископ Києво-Галицький — предстоятель Української греко-католицької церкви. 

Гузар народився 26 лютого 1933 року у Львові. У 1944 році сім'я змушена була покинути Україну. 1958 року Любомира Гузара висвятили на священика для служіння в Стемфордській єпархії. У листопаді 1996 року владика Любомир призначений Єпископом-помічником Глави Української Греко-Католицької Церкви.

26 січня 2001 року на Надзвичайному Синоді Єпископів УГКЦ він був вибраний Верховним Архиєпископом УГКЦ, а вже 21 лютого призначений Папою Іваном Павлом ІІ кардиналом Католицької Церкви.

21 серпня 2005 року проголошено перенесення осідку Глави УГКЦ зі Львова до Києва. 10 лютого на прес-конференції в Києві Блаженніший Любомир повідомив про те, що цього дня Папа Венедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного Архиєпископа УГКЦ. Відповідне прохання він подав, коли йому виповнилося 75 років. 

Між тим, Папа Римський Франциск надіслав верховному архиєпископу Києво-Галицькому Святославу Шевчуку лист на честь прощання із Блаженнішим Любомиром Гузаром.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ