У середу, 26 квітня 2017 року, в інформаційній агенції УНІАН відбудеться прес-конференція, присвячена старту протестної кампанії профспілкових організацій проти ухвалення проекту Трудового кодексу. Початок – о 12:30.

Учасники: народний депутат України від ВО «Свобода» Юрій Левченко, Голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, співголова ВОП «Демократичні профспілки України» Дмитро Філіпчук, голова Всеукраїнської профспілки «Свобода Праці» Юрій Ноєвий.

Для довідки: 11 квітня на засіданні комітету соціальної політики Верховної Ради України з грубими порушеннями закону, без допуску громадськости та преси було ухвалено рішення рекомендувати до другого читання проєкт Трудового кодексу України (№ 1658, доопр.). Зміст проєкту та процедурні порушення при його проходженні викликали резонанс у громадянському суспільстві. Експерти стверджують, що його ухвалення суттєво обмежить трудові права українців усупереч Конституції України та міжнародним зобов’язанням України. У зв’язку з цим Конфедерація вільних профспілок України планує проведення маршу протесту 27 квітня в Києві, а Всеукраїнське об’єднання профспілок «Демократичні профспілки України» – 1 травня.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ