[media=145349,145350] 

В акції також взяли участь колишні військовополонені, їхні родичі, представники громадських організацій, інформує прес-служба політсили.

Зазначають, що акції протесту одночасно пройшли по всьому світу, в тому числі біля офісу штаб-квартири FIFA у Цюриху, в містах Німеччини, Італії, Австралії, Англії, Польщі, України та деяких инших країнах.

«1980 року в Москві проходили Олімпійські ігри. Частина держав-учасниць бойкотували їх: США, Японія, ФРН, група ісламських країн, що засудили введення російських військ на територію Афганістану. Таким чином країни продемонстрували певні принципи й проявили чітку і зрозумілу позицію перед лицем загрози. Майбутній чемпіонат покликаний в тому числі відбілювати Путіна,  і ми не можемо допустити, щоб ті, хто хоче заробляти на цьому гроші, спокійно собі це робили. Треба долучатися до бойкоту, а не допускати формування іміджу новітнього диктатора, який намагається здійснити демонтаж української держави і знищити українців як націю», – зазначив під час акції заступник голови Київської міської «Свободи» Олександр Солонько.

Разом з тим, народний депутат свободівець Юрій Левченко подякував усім захисникам України та наголосив: «У такий час неприпустимо, щоб будь-яка нормальна людина їздила відпочивати, розважатися не територію держави-окупанта. Це абсолютно аморально. Українська діяспора домагається того, щоби це питання підіймали у всьому світі і тиснули на окупанта. В Україні цю акцію теж необхідно підтримувати».

ІА "Вголос": НОВИНИ