Про це повідомляє «Укрінформ».

«Сьогодні ми отримали 100-відсоткову гарантію наявності коштів. І, маючи ці гроші, в цьому році плануємо розпочати процес будівництва заводу. Термін будівництва - 2 роки. Також розпочнемо повномасштабні роботи по рекультивації полігону. Це надзвичайно складний комплекс. Роботи будуть тривати орієнтовно до п'яти років», - сказав Садовий.

Як зазначила заступник директора ЄБРР в Україні Марина Петров, цим проектом ЄБРР розпочинає реалізацію програми «Зелені міста».

«Львів  стане першим учасником цієї програми. В цілому, якщо брати усі наші операції, то Львів стане дев'ятим містом-учасником цієї програми, але в Україні – першим», - додала Петров.

Пакет фінансування включає в себе 13-річний кредит ЄБРР у розмірі 20 млн євро під гарантії міста, інвестиційний грант у розмірі до 10 млн євро від Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля, найбільшим договором яких є Європейський Союз, а також пільговий кредит у розмірі 5 млн євро від Фонду чистих технологій.

Схема погашення кредиту ЄБРР - двадцятьма рівними піврічними платежами з початком погашення після завершення пільгового періоду. Пільговий період - 3 роки з дати набуття чинності кредитного договору.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ