Про це інформує відділ комунікації Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Під час переслідування зловмисник не виконав законних вимог правоохоронців, натомість зробив кілька пострілів у їх сторону: одна з куль влучила поліцейському в ногу. Подія сталася у п’ятницю ввечері. До поліції надійшов виклик на вулицю Бульварно-Кудрявська у Шевченківському районі столиці: невідомий вибив вікно у касі пункту обміну валют та, зробивши кілька неприцільних пострілів із пістолета, змусив працівника віддати гроші.

На місце злочину прибув наряд у складі двох працівників поліції охорони: до них звернулася касир і розповіла про те, що сталося. За її словами, у приміщення зайшов молодий чоловік із великою сумкою на плечі, дістав молот і розбив вікно у касу. При цьому, погрожуючи пістолем, зловмисник примусив віддати всі гроші.

Таким чином він забрав близько 10 тисяч гривень та понад 1700 доларів США. Жінка також надали прикмети нападника і повідомила, що у нього сильно порізана кисть лівої руки.

Працівники поліції охорони вирушили на пошуки нападника. За наданим касиром описом під час відпрацювання території вони помітили чоловіка із перемотаною лівою рукою, але в іншому одязі, а відтак розпочали його переслідування. На законні вимоги правоохоронців зупинитися і викинути зброю чоловік не реагував, натомість почав відстрілюватися: одна з куль влучила поліцейському в ногу.

При огляді місця події експерти вилучили кувалду, стріляні гільзи, набої, уламки скла, відбитки пальців, зразки крові, чорну сумку та чорну кепку. Окрім того, неподалік від місця скоєння злочину знайшли пістолет та одяг, у якому нападник скоїв розбійний напад. Усі ці речі відправили на експертизу.

На цей час поліція розпочала три кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій), ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування проводяться усіх необхідні заходи для затримання зловмисника. Йому загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пораненого правоохоронця доставили у лікарню, де надали необхідну медичну допомогу. Його життю нічого не загрожує. Усіх, хто впізнав чоловіка, зображеного на фото, просимо звернутися у Шевченківське управління поліції або ж зателефонувати на 102.

ІА "Вголос": НОВИНИ