Націоналісти вшанували 98-му річницю чину крутянців маршем від станції метрополітену «Арсенальна» до Аскольдової могили, повідомила прес-служба «Свободи».

Акцію очолили лідер націоналістів Олег Тягнибок, свободівці-народні депутати Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Михайло Головко,  депутати ВРУ попереднього скликання Андрій Мохник, Юрій Сиротюк, Андрій Міщенко, Ігор Мірошниченко, депутати Київської міської ради.

Попереду понад тисячної колони націоналістів ішли учасники російсько-української війни, бійці «Легіону Свободи» під керівництвом його очільника, командира роти «Карпатська Січ» 93-ї ОМБ Олега Куцина. Учасники скандували: «Крути, Крути, вас не забути!», «Слава нації!!» та ін.

 

 

Смолоскипна хода до дня Героїв Крут.

Posted by "Українська правда" on Friday, 29 January 2016

 

Виступаючи перед учасниками маршу, лідер «Свободи» Олег Тягнибок заявив: «Постмайданівська влада не робить жодних висновків із минулих подій. Основний висновок, який ми маємо зробити – усвідомити, що головним ворогом України була, є і буде Москва. Але складається враження, що чинна влада боїться сказати і слово в бік Москви. На фронті гинуть люди, а влада спостерігає за цим, живучи мирним життям. Тож ми повинні змусити владу діяти в національних інтересах. А суспільство має вказати владі напрямок руху замість імітації  рішучих дій. Ми повинні об'єднатися навколо перемоги!».

«Бій під Крутами тоді – це бій за донецький аеропорт сьогодні. Це бої однієї війни, яка ніколи не завершувалась. Ці так звані вожді, які перебували тоді в пацифістських ілюзіях, казали, що війни не буде. Зараз таке говорять нам. Але, без сумніву, коли б у Москви з’явилася змога зробити ще один Голодомор – вони би зробили це. Мир можливий не на умовах Путіна, терористів і нашого програшу. Ми більше не допустимо програної війни!

Згадаймо крутянців, які вказали, що агресор і окупант отримає на цій землі не коровай, а кулеметні черги. Завдяки таким героям, як вони, ми отримаємо справжню перемогу для України, а не фіктивний «мир»!» – підкреслив, звертаючись до громади, народний депутат свободівець Андрій Іллєнко.

ІА "Вголос": НОВИНИ