[media=136074,136075] 

Сьогодні, 2 липня, на Русанівських Садах у Києві озброєні битою роми напали на одного з місцевих мешканців.

Про це повідомляє «Київ Оперативний» на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні, близько 03:30 ночі, представники ромської національності здійснили напад на місцевого мешканця на Русанівських Садах. Той повертався з нічного магазину, що розташований на Центральній Садовій. Проходячи повз ромський табір (чиїсь захоплені дачні будиночки), до нього підбігли декілька ромів з битами та сказали щось на кшталт «Немає чого ходити тут вночі», – йдеться у повідомленні.

Після цього роми декілька разів вдарили чоловіка по ногах та по плечах. На місце події викликали поліцію.

«Поліція згодом лише «зафіксувала» пояснення», – уточнюють у дописі.

Як писав «Вголос», днем раніше, 1 липня, на Закарпатті цигани скоїли крадіжку у монастирі, погрожуючи ченцям ножами.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих у масках напала на циганський табір. Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на ромів у Львові. Передбачається, що всі вони є членами організації неонацистів «Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що за причетність до нападу затримали 10 школярів – п'ятьох учнів школи №83, чотирьох учнів школи №36 та одного учня школи №34.

Разом з тим,  Голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу у понеділок заявив, що напад на табір ромів могла організувати РФ.

27 червня глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що поліція повинна зробити все, аби захистити ромів по всій території країни

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ