Читання відбудуться на тему: «Візія Української держави в ідеології українського націоналізму», інформує прес-служба ВО «Свобода».

У рамках заходу буде проведено дві панельні експертні дискусії:

Панель #1 «Досвід боротьби українських націоналістів за державність у XX столітті: ідеї та практики».

Панель #2 «Українська держава ІІІ тисячоліття: візія націоналістів».

У рамках панелі #1 планується дискусія провідних істориків щодо ідейної спадщини та досвіду боротьби українських націоналістів у XX столітті. Учасники аналізуватимуть напрацювання українського націоналізму в царині державного будівництва, воєнних та геополітичних доктрин, соціальних та культурних концепцій.

У рамках панелі #2 експерти обговорюватимуть, як реалізувати проект національної держави; як зберегти й утвердити суб'єктність України та ідентичність Української нації; яким має бути геополітичне позиціонування Української держави; якими є оптимальні моделі державного устрою, соціальної та культурної політики; якою має бути політика використання природних ресурсів.

Організатори заходу: Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень», Науково-дослідний інститут українознавства.

Нагадаємо, що 1 лютого 2014 року в Києві в розпал Революції гідності в актовій залі Київради (вул. Хрещатик, 36) з нагоди 85-ї річниці створення Організації українських націоналістів та 105-ї річниці з дня народження Степана Бандери пройшли І Бандерівські читання. 2 лютого 2015 року в Науково-дослідному інституті українознавства відбулися ІІ Бандерівські читання на тему: «Якою має бути Українська Самостійна Соборна Держава в XXI столітті та «питання Москви».

ІА "Вголос": НОВИНИ