Учора у Києві відбулась презентація Партії екологічного порятунку („ЕКО+25%”), в якій активну участь взяв керівник Львівського обласного виборчого штабу „ЕКО+25%”, третій номер у виборчому списку до Верховної Ради України Мирон Янків. Про це повідомила прес-служба ЛОО „ЕКО+25%”.

Презентація партії відбулася у приміщенні філармонії за участі представників усіх забруднених регіонів нашої держави, відомих екологів, представників молодіжних екологічних організацій та представників чорнобильських організацій.

Крім того, у зустрічі звяли участь представники першої п’ятірки виборчого списку, народні депутати, міністри колишніх урядів, зокрема Сергій Єрмілов.

Під час презентації досить грунтовний виступ мала доктор екологічних наук професор Катерина Амосова, яка закцентувала увагу на екологічно-демографічній ситуації в Україні і дала не лише характеристику кожній території, але й запропонувала конкретні шляхи розв ’язання їх екопроблем.

Від західних областей України виступив керівник Львівського обласного виборчого штабу Мирон Янків, який зазначив, що в Україні сьогодні проживає близько 15 мільйонів громадян на екологічно забруднених територіях, а це фактично третина населення держави.

Пан Янків зазначив: «На сьогодні ми маємо скорочення тривалості життя громадян України, збільшення хворих на різні захворювання, збільшення дитячої смертності. В Україні сьогодні існує фактично єдина політична сила (це «ЕКО+25%»), яка бачить шляхи вирішення цих проблем». На його думку, цю проблему треба вирішувати на законодавчому рівні.

Мирон Янків також всловив ідею своєї політичної сили працювати над консолідацією всіх регіонів України: донеччанина – галичанина, поліщука – закарпатця тощо.

На Львівщині презентація політичної сили «ЕКО+25%» відбудеться наприкінці січня.

Львівський портал

ІА "Вголос": НОВИНИ