[media=137024,137025,137026,137027,137028,137029,137030] 

Про це у Facebook повідомила журналістка Олена Лунькова.

За її словами, вона повідомила керівника консульського відділу посольства РФ в Україні Івана Заворіна, коли вечеряла з чоловіком в ресторані «Чачапурі». Консул також вечеряв і при цьому вживав алкогольні напої. Коли він закінчив трапезувати і вийшов на вулицю, вони побачили, що Заворін сідає в автомобіль з дипломатичними номерами з боку водія. Лунькова викликала поліцію.

Консулу запропонували пройти тест на алкоголь, але він відмовився. Тоді патрульні заборонили йому сідати за кермо автомобіля, і він змушений був піти пішки.

«П'яний російський консул за кермом. Вони вбивають нас на Донбасі, вони стають потенційними вбивцями за кермом у столиці. Вечеряли з Дмитро Крештофовим в «Чачапурі». Помітили керівника консульського відділу Росії в Україні, який випивав. Який, закінчивши свою трапезу, сів за кермо. Схоже, вони всюди відчувають себе безкарно. Поїхали за ним. Викликали поліцію (правда, тільки з 4 разу змогла додзвонитися). Зате приїхали швидко. Проходити тест на алкоголь Заворін Іван Іванович відмовився. Сідати за кермо йому заборонили патрульні. Пішов пішки. А більше нічого з «дипломатами» поліція зробити не може», – написала Лунькова.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ