У четвер вранці на зелену зону у Голосіївському районі почала заїжджати будівельна техніка. Там встановили кілька вагончиків та біотуалети. До скверу приїхали люди у військовій формі, які назвали себе АТОвцями, поліція, а також місцеві мешканці.

Кияни обурені: мовляв, окрім знесення пам'ятника волонтерам, забудовник хоче зруйнувати гірку, де взимку малеча району любить кататися на санчатах.

«Третій раз якась мафія, зневажаючи всі наші бажання, бажання дітей, людей, студентів, намагаються забудувати цей маленький клаптик щастя», – каже киянка Тетяна Ларіна.

Місцеві мешканці розповідають, що 2003 року цю ділянку Київрада виділила ТОВ «СБС-Надія» в оренду на 30 років під будівництво соціально-побутових та торговельних об’єктів. 2015 року договір оренди розірвали, а через рік території надали статус скверу.

Утім, за словами представника забудовника, рішення щодо розірвання оренди компанія оскаржила у трьох судових інстанціях та повернула право на землю. Там запевняють: пам'ятник зносити не будуть, а от гірку перенесуть деінде.

«Планується будівля соціально-побутового характеру – це магазини або побутові приміщення для населення. У тому числі, планується передача частини цих приміщень під реабілітацію учасників бойових дій», – запевняє представник забудовника Дмитро Синюка. 

 «Вголос» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ