Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Сьогодні, 22 березня, до столичних правоохоронців надійшла інформація від невідомого про терористичний акт у Верховній Раді України на підтримку народного депутата», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці ретельно обстежили територію, прилеглу до Ради, і жодних небезпечних предметів там не виявили. Згодом поліція встановила особу чоловіка, котрий здійснив дзвінок. Ним виявився 40-річний житель столиці, якого затримали на вулиці Вербицького у Дарницькому районі Києва.

Виявилось, що зловмисник раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення різних адміністративних правопорушень. Свій вчинок він пояснити чітко не міг.

Подія належним чином зареєстрована. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, сьогодні український Парламент погодився зняти депутатську недоторканність із позафракційного нардепа Надії Савченко. Перед цим Регламентний комітет ВРУ дозволив її арештувати.

Згодом у слідчі СБУ затримали нардепа Надію Савченко у приміщені Верховної Ради України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ