Над тваринами довго знущалася – у малюків переламані кінцівки, вибиті очі, а їх тіла були обмотані скотчем. Про те, що сталося місцеві жителі повідомили київським зоозахисникам, пише «Сегодня».

«На місце була викликана поліція, слідчо-оперативна група, всі заяви і протоколи написані, тіла кошенят відвезли на експертизу», – повідомила активістка Ніна Веснянка.

Як стверджують мешканці Борщагівки, це вже не перші жертви невідомого душогуба. Тіла замордованих тварин знаходили і раніше, але їх просто ховали, нікому не повідомляючи. Городяни підозрюють, що в районі орудує маніяк і побоюються того, що його жертвами в майбутньому можуть стати і люди. Зоозахисники вимагають від правоохоронців встановити особу шкуродера і затримати його. Щоб справа не «зам'яли», вони навіть закликають всіх небайдужих прийти сьогодні о 10:00 під стіни Святошинського відділення поліції на пр. Перемоги, 109.

Як писав «Вголос»,  4 серпня, в Україні набув чинності закон про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Тепер шкуродерам може загрожувати не тільки штраф від 3400 до 8500 грн, а й до 8 років в'язниці

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ