Про це йдеться в рішенні суду, передають Українські Новини.

Зазначено, що у липні поточного року слідчий СБУ звернувся до суду з клопотанням про отримання дозволу на знищення речових доказів.

Обґрунтовуючи клопотання, сторона кримінального провадження зазначила, що слідчим відділом Головного управління СБУ в Києві та Київській області з 21 листопада 2016 року здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу.

Слідство встановило, що група осіб з числа жителів міста Києва та Київської області у підпільних цехах на території столичного регіону з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво, незаконно виготовляли алкогольні напої з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей.

Так, 9 березня 2017 року був проведений обшук нежитлового приміщення, що належить на праві власності «Бізнес-парку «Балтійський», в ході якого вилучено 21 ємність кубічної форми з пластмаси об'ємом 1 000 літрів, заповнена рідиною білого кольору з характерним запахом, і 13 бочок обсягами близько 200 літрів, заповнені прозорою рідиною білого кольору з різким характерним запахом спирту.

Згідно з висновками експертів, вилучена рідина являє собою суміш водного розчину етилового спирту з домішками бензинових вуглеводів (циклогексану, бензолу, толуолу та ксилолів) і не відповідає встановленим в Україні нормам і стандартам.

Крім цього, в цей же день був проведений обшук в частині нежитлових приміщень, що належать на праві власності ЗАТ «Інтерфейс», під час якого, крім обладнання та упаковки для виготовлення алкогольної продукції в кустарних умовах, виявлені і вилучені контейнери зі спиртом.

Також правоохоронці 16 травня 2017 року провели обшуки в точках реалізації контрафактного алкоголю в Дніпрі і в селі Куколівка Олександрійського району Кіровоградської області та вилучили металеві цистерни з етиловим спиртом.

Суд підтримав позицію СБУ і дозволив знищити вилучені речові докази, а саме 71 600 літрів спирту.

Провести знищення доручено ТОВ «Профэкосервис».

ІА "Вголос": НОВИНИ