У заяві, зокрема, сказано: «Останніми днями в ЗМІ набула широкого розголосу інформація про вчителя початкових класів спеціалізованої школи №15, з аудіодоказами неетичної поведінки педагога. Освітяни столиці засуджують непрофесіоналізм колеги та просять вибачення в дітей та їхніх батьків, які постраждали від дій цього «вчителя».

Від сьогодні згадана вчителька звільнилася.

Також департамент освіти звертає увагу працівників районних управлінь освіти та керівників навчальних закладів Києва на дотримання педагогічної етики вчителями.

Наголошують на тому, що, відповідно до статті 24 Закону України «Про загальну середню освіту», педагогічним працівником повинна бути особа з високими моральними якостями, яка має відповідну педагогічну освіту, належний рівень професійної підготовки, здійснює педагогічну діяльність, забезпечує результативність та якість своєї роботи, фізичний та психічний стан здоров'я якої дозволяє виконувати професійні обов'язки в навчальних закладах системи загальної середньої освіти.

Як повідомляли, у Києві батьки першокласника оприлюднили аудіозапис, на якому вчителька наказує їхньому сину через погану поведінку битися головою об дошку.
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ