Про це повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович сьогодні на брифінгу в Києві, пише УНІАН.

Він зазначив, що надзвичайно важливим аспектом указу «Про заходи з відзначення сторіччя подій Української Революції 1917–21 років» є та його частина, яка спонукає до встановлення місць пам’яті, пов’язаних з Революцією 1917-21 років.

«На жаль, донедавна в Україні в місцях пам’яті, пов’язаних з цим періодом були виключно комуністичні за змістом, мова йшла про виключно пам’ятники, пов’язані з так званою Жовтневою революцією та різного роду діячами більшовистського руху. Зараз в процесі декомунізації, яка триває по всій Україні, ми поступово позбуваємося цієї тоталітарної спадщини, від цих місць пам’яті, пов’язаних з діячами більшовистського режиму, з тими хто боровся проти української державності, очевидно, що на цьому місці повинні постати інші місця пам’яті, пов’язані вже з тими людьми, які боролись за незалежність», – заявив В'ятрович.

Він зауважив, що надзвичайно важливо, щоб в Києві постав пам’ятник Симонові Петлюрі. «Ми переконані, що на виконання цього указу в цей період між 2017 та 2021 роком в Києві має постати пам’ятник Симонові Петлюри», – зауважив він.

Додамо, президент Петро Порошенко оголосив 2017 рік в державі роком Української Революції 1917-21 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ