Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» повідомив депутат Київської обласної ради від ВО «Свобода» Ігор Сабій.

«У 2015 році у Київській обласній раді ВО «Свобода», «Сомопоміч», УКРОП та «Радикальна партія» утворили коаліцію. Єдиними політичними силами, які до нас не приєднались – це були  БПП, «Опоблок» та «Наш край». Оскільки більшість була у нас, то керівниками Київської обласної ради були обрані опозиційні до влади депутати. З часу виборів уже змінилося три голови Київської обладміністрації. Усі вони намагалися переформатувати більшість в облраді під себе.  І зараз складається враження, що це у них вийшло. Адже 7 березня було оголошення про створення міжпартійного об’єднання «Єднання». Це все робилось під егідою БПП та голови Київської ОДА. У це міжфракційне об’єднання, крім Блоку Петра Порошенка та «Нашого краю», уже ввійшло сім депутатів від коаліції: шість від «Самопомочі» та один від УКРОПу. А загалом  фракція «Самопомочі» у Київській облраді має всього 10 депутатів», - зазначив Ігор Сабій.

Депутат Київської обласної ради наголошує, що провладна меншість вже три роки хоче знищити невигідну їй коаліцію із опозиційних сил.

«Облдержадміністрація вже три роки намагається знищити опозиційну коаліцію у Київській обласній раді. Постійно пробує змінити керівництво обласної ради, щоб воно було не опозиційне, а провладне, пропрезидентське. Їм не подобається, що облрада ухвалює самостійні політичні рішення, зокрема це стосується національної пам’яті, вимоги облради до Верховної ради щодо прийняття закону про імпічмент, якого у нас не існує.  Вся наша діяльність дуже не влаштовує Адміністрацію Президента. Зараз бачимо, що влада має уже необхідні голоси і перше, що вони зроблять – це те, що звіт про виконання обласного бюджету прийматиметься в тому вигляді, який потрібен ОДА. Але у нас не все так просто: є дуже великі перехідні залишки коштів. У Київській області освоєння бюджетних грошей – не більше 40%, у бюджеті є до 5 млрд. грн залишків. Відповідно вони хочуть ці гроші розділити так, як хоче влада, а не потребують місцеві громади.  А наступним кроком цього провладного об’єднання – буде зміна керівництва обласної ради», - наголосив Ігор Сабій.

Як писав «Вголос», зі складу  «Самопомочі» у Хмельницькій міській раді вийшло чотири депутати: Віталій Коліщак, Дмитро Палій, Ігор Мельничук і навіть теперішній голова фракції Віталій Худецький.

ІА "Вголос": НОВИНИ