Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на  «Reuters».

Згідно з повідомленням, страта відбулась сьогодні вранці.

Зазначимо, вирок чиновнику був винесений в кінці лютого народним судом провінції Шаньсі (Північний Китай) повторно у відповідь на апеляцію. У листопаді минулого року Чжао Ліпін був позбавлений всіх урядових повноважень з конфіскацією особистого майна на суму 2 млн юанів (понад 291 тис. дол.), а також засуджений до смертної кари.

Раніше суд визнав вагомими докази за звинуваченнями, висунутими на адресу чиновника, якому в провину ставиться умисне вбивство, вчинене в березні 2015 року. Крім цього Чжао Ліпін викритий в отриманні хабарів на загальну суму 23,6 млн юанів (3,4 млн дол.).

Смертна кара в Китаї передбачається по багатьом статтям Кримінального кодексу, в переважній більшості випадків — за незаконний обіг наркотиків. Останнім часом різко зросла кількість кошторисних вироків за корупцію. Верховний народний суд і Верховна народна прокуратура Китаю в квітні минулого року уточнили правила застосування смертної кари в корупційних справах, постановивши, що вища міра покарання буде використана у випадках привласнення незаконним шляхом або отримання хабарів на суму понад 460 тисяч доларів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ