Про це пише ТСН.

"Дуже шоковані в селі, що дівчина прожила так мало. Дуже гарна, красива, вродлива, привітна, з дитинства допомагала", - зазначила односельчанка загиблої Марія Опрісник.

Розповідають, що дівчина щойно повернулась із Запорізької області. Там разом зі своїм хлопцем відпочивала в родичів. Після моря піднялася висока температура і хлопець повів 17-річну дівчину до лікаря.

"Первинно вона звернулася до сімейного лікаря з приводу скарг підвищення температури, нежить, кашель. Була оглянута. Скерована до інфекційного відділення", - зазначив ординатор реанімаційного відділення Новороздільської міської лікарні Олег Стець.

За лічені години стан Діани різко погіршився. Її перевели в реанімацію.

"Тиск не визначався, дихання не було самостійним. Серцева діяльність зупинилась, були розпочаті негайні реанімаційні заходи. На жаль, вони були безрезультатними", - додав Стець.

Рідні дівчини певні - Діана померла від лікарського недогляду, мовляв, у неї була алергія на ліки, а медики цього не перевірили.

"Антибіотик вкололи і вона дістала просто одразу приступ. Її одразу треба давати щось протиалергійне", - вважає Оксана Іванків, тітка померлої.

Лікарі стверджують, антибіотики дівчині не давали.

"Антибіотики ми не могли давати в тому стані, у якому вона до нас надійшла. На ті препарати, які їй вводили, алергійної реакції не було, щоб було підтверджено на патанатомічному розтині", - повідомила головний лікар Новороздільської міської лікарні Ольга Шелудько.

У довідці про смерть написано, що дівчина померла від серцево-легеневої недостатності та гострої респіраторної вірусної інфекції.

Остаточну причину смерті Діани назвуть приблизно за два тижні, коли проведуть вірусологічне дослідження. Старший брат Діани написав заяву в поліцію, де за фактом лікарської недбалості відкрили кримінальне провадження. У листопаді Діані мало виповнитися 18 років. 

ІА "Вголос": НОВИНИ