«Ми чекаємо на щось креативне та особливе. Звичайні проекти може реалізувати і міська влада, тому від жителів міста ми хочемо почути про нестандартні ідеї, аби вони були інноваційними, сучасними і цікавими водночас», - розповів кореспондентові «Вголосу» Юрій Лукашевський, начальник управління «Секретаріат ради» ЛМР.

Також чиновник розповів, що цьогоріч було прийнято нововведення. Якщо раніше проекти поділялися на великі та малі, то тепер є ще дві  категорії - освітні і не освітні. За останніми зарезервовано 40 % міського бюджету.

Орест Файфурка, начальник відділу громадського партнерства, розказав про успіхи та невдачі минулі проектів та ті, які ще планує здійснити:

«Уже зреалізовано 5 проектів, 31 йдуть за планом і лише 2 відстають. У першому сезоні реалізації проектів були певні труднощі, тому ще 13 перебувають в стадії реалізації і два, на жаль, не вдасться втілити в життя.
Для конкурсу найчастіше цікаві шкільні, громадські та медичні проекти. Для нас дуже важливо, щоб подаючи заявки на участь, їхні автори паралельно спілкувалися із своїми знайомими, колегами, сусідами та з представниками виконавчих органів міської ради, які їх будуть консультувати щодо написання проекту, щоб все якісно підготувати».

Також у ЛМР розповіли про великі проекти минулих років, та їхню долю сьогодні.

«Медичне обладнання, про яке йшла мова минулого року, вже є закуплене. Окрім того, в лікарні зараз робиться ремонт, щоб нове обладнання було в новому приміщенні. Якщо говорити про великі проекти 2016 року, то два парки – Замарстинівський і 700-річчя зараз теж успішно реалізовуються. Там були деякі затримки з експертизами, щодо кошторису, нюанси з торгами на Прозорро, але робота триває, і зараз все йде за планом».

ІА "Вголос": НОВИНИ