Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповів заступник директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Тарас Зозуля.

«У програмі повністю буде розписано механізм збору, перевезення, зберігання, захоронення та утилізації і загалом вся концепція поводження  з ТПВ. Зокрема, де будуть розміщені сміттєпереробні заводи, сортувальні станції, полігони , зазначив він. – Також вказано, де рекультивовуватимуть старі полігони і концепцію рекультивації стихійних сміттєзвалищ».

За його словами, у документі пропишуть також показники, яких в ОДА мають намір досягнути і джерела фінансування програми.

«Зараз триває процес розробки програми, потім її мають погодити на Громадській раді, а у вересні плануємо її затвердити обласною радою», – резюмував Тарас Зозуля.    

Нагадаємо, що три компанії: ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс», ТзОВ «Глассворк технолоджі» та інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК» стали переможцями конкурсу визначення інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу на території Львівської області.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ