Про це повідомляє ВВС з посиланням на сайт Daily Beast.

«Хакери, які взяли на себе відповідальність за атаку, кажуть, що отримали «терабайти» інформації», – йдеться у повідомленні.

Поліція Лондона розслідує обставини події.

Хакер або група хакерів, які називають себе Dark Overlord ( «темний повелитель») заявили, що викрали фотографії геніталій та інших частин тіла пацієнтів клініки.

Стверджують, що серед викрадених даних начебто є інформація про членів королівської сім'ї. Хакери обіцяють викласти у відкритий доступ список пацієнтів і відповідні фото.

«Зараз ми з'ясовуємо, які саме дані викрали, – йдеться в заяві LBPS. Те, що вони обрали своєю мішенню наших пацієнтів – жахливо».

Прес-секретар лондонської поліції повідомила, що поліцейських сповістили про кібератаку 17 жовтня.

Вона також додала, що поки нікого не заарештували, і розслідування продовжується.

Клініка LBPS надає послуги багатьом відомим пацієнтам, серед яких модель і телеведуча Кейті Прайс, яка нещодавно дякувала лікарям клініки на своїй сторінці в Instagram за підтяжку обличчя.

В Управлінні уповноваженого з охорони особистих даних заявили: «Нас поставили до відома про те, що трапилося і ми зараз вивчаємо деталі. Відповідно до законодавства про охорону даних, всі організації зобов'язані забезпечувати безпеку персональної інформації».

Раніше Dark Overlord вже заявляв про свою причетність до гучних випадків зламу захищених даних, наприклад комп'ютерної системи американського медіагіганта Netflix цього року.

У квітні 10 нових епізодів телевізійного серіалу «Помаранчевий – хіт сезону» виклали в мережу після того, як Netflix відмовився заплатити шантажистам.


«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ