«Безквитковий пасажир» сидів на верхньому поверсі й доїхав автобусом до Парк-Лейн, у центрі британської столиці, аж поки тварину помітили, пише ВВС Україна.

Співробітник Королівського товариства захисту тварин від жорстокого поводження Джилл Сандерс розповів: «Ніхто не каже, що лисиця не може подорожувати. Але зрозуміло, що персонал турбувався про добробут лисиці».

Пасажирів висадили, а автобус замкнули, таким чином пані Сандерс спокійно спіймала лисицю.

Потім тварину повернули до середовища проживання, випустивши у лісок біля автобусного депо.

Із приблизно 400 тисяч британських лисиць майже половина вже поколіннями живе в містах. За підрахунками фахівців, у Лондоні їх живе близько 18 на кожен квадратний кілометр, або на кожні 300 осіб.

Як пише кореспондент Російської служби ВВС Борис Максимов, Лондон – місто дуже й дуже зелене. Близько 47% всієї території міста – це парки і садки біля будинків. 60% території міста вважається «відкритим простором».

Людей вони не займають. Харчуються почасти викинутими на смітник залишками їжі, а також не гребують полювати на мишей і щурів.

І якщо ви думаєте, що лондонські лисиці ховаються десь у передмістях, то це не так.

Їх можна побачити в самому центрі міста – одна навіть не так давно забігла до кафе, що в будівлі ВВС, серед білого дня. І була, схоже, дуже заскочена, коли її почали звідти проганяти.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ