Десятки людей зайшли до будівлі муніципалітету Кенсінгтона та Челсі, активісти твердили, що бездомним потрібна допомога «негайно», інформує ВВС Україна.

Крім того, протестувальники прийшли до громадського центру, в якому прем'єр-міністр зустрічалася з постраждалими.

Демонстрації пройшли і біля резиденції прем'єра на Даунінг-стрит, а також перед головною будівлею BBC в центрі Лондона.

Тереза ​​Мей вже розпорядилася виділити 5 млн фунтів стерлінгів на придбання одягу, продовольства та предметів першої необхідності для постраждалих.

За офіційними даними, під час пожежі загинули щонайменше 30 людей, але це не остаточна цифра і вона зростатиме. Близько 70 людей зникли безвісти.

Рятувальники продовжують пошук тіл.

За словами поліції, поки ніщо не вказує на те, що пожежа виникла через зумисний підпал.

Протести почалися в будівлі місцевого муніципалітету близько 15:00 за місцевим часом, і поступово до учасників акції почали приєднуватися дедалі більше людей.

Близько 16:30 люди почали підніматися по сходах будинку, щоби зайти всередину.

За словамм одного з протестувальників, «Ніхто не може зрозуміти, що відбувається, народ розгніваний. Ці люди не повинні спати на вулиці».

Один із організаторів акції, Мустафа Аль-Манссур, зачитав звернення працівників муніципалітету, в якому вони обіцяють розселити в тому ж районі стільки людей, скільки зможуть, та надати постраждалим матеріальну допомогу.

Але, за його словами, ця реакція «не дає конкретних відповідей» на головні запитання - особливо про те, скільки мешканців було у згорілому будинку.

«Людей це не влаштовує, - сказав він в інтерв'ю, - Тому вони почали нарікати і рушили до будівлі муніципалітету. Вони не вривалися в будівлю, а ввійшли з головного входу і просто спілкувалися у фойє».

Згодом до муніципалітету прибула поліція і встановила заслон, що, за словами Мансура, привело до «фізичної конфронтації».

Емоційні сцени сталися і в Центрі Клемента Джеймса в Північному Кенсінгтоні, де прем'єр зустрічалася з жителями Гренфелл-тауер.

По словам журналістів, одна з жінок заплакала через те, що Тереза ​​Мей відмовилася поговорити з тими, хто прийшов.

Десятки протестувальників кинулися до входу в центр, де, попри заклики організаторів акції до спокою, відбулися сутички.

Терезу Мей вже розкритикували за те, що вона не зустрілася з постраждалими одразу після пожежі.

Сама вона заявила, що влада зараз зосереджена на тому, щоби забезпечити підтримку постраждалих.

«Уряд виділяє гроші, ми забезпечуємо, щоб відбулося повне розслідування, забезпечимо людей житлом», - сказала вона на захист уряду.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ